Recepta 5. Machalani amb farro
Cuiner: Thomas (Kyala, Kilimanjaro, Tanzània)
Ingredients:
2 tomàquets, 2 cebes, 2 pastanagues, 2 pebrots verds, ½ kg de filet de vedella, 100 g. de farro, 20 plàtans verds (petits), ½ kg. d’arròs, sali oli, 2 alvocats.
Elaboració:
- Posar el taco de vedella a bullir (durant 1h.) i després tallar-lo a trossets.
- Pelar els plàtans verds, tallar-los a trossets i afegir-los al’olla de la carn (quan porti 45 min. bullint).
- Rallar els tomàquets i la pastanaga, i netejar i pelar els pebrots i les cebes.
- Fregir la ceba en una olla, i cinc minuts després afegir-hi la resta de vegetals i ¼ de litre d’aigua.
- Barrejar 50 g. de farro amb ½ litre del caldo de vedella, i afegir-lo a l’olla de vegetals (10 min. després).
- Afegir la resta de farro (50g.) a l’olla de la carn. Barrejar durant 10 min., fins que s’espessi. Jugar amb l’aigua per tal d’obtenir l’espessor desitjada.
- Per altra banda, bullir l’arròs en una altra olla durant 10 min.
- Tallar els alvocats i posar-los en un plat.
- Servir en tres vols diferents: el de l’arròs, el de la salsa vegetal, i el dels plàtans i la carn.
Llest per menjar!
Recepta 6. Mzungu
Cuinera: WilminaNamwakira
Ingredients:
1 ceba, 4 cebes tendres, 3 tomàquets, ½ hoho (pebrot verd), Dhania (Coriandre), ¼ de bulb de gingebre, 2 grans d’all, 6 patates, pebre negre, pebre blanc, 30 cl. Salsa de tomàquet, crema de coco, 1 kg d’arròs, 100 g. de farro.
Elaboració:
- Fregir la ceba fins que estigui daurada.
- Afegir els tomàquets picats sense pell.
- Afegir el gingebre i l’all ratllat.
- Tallar les patates en rodanxes i bullir-les fins que estiguin toves.
- Barrejar tots els ingredients anteriors en una gran olla.
- Afegir 1/4 culleradeta del pebre negre i blanc.
- Afegir la salsa de tomàquet.
- Afegir la crema de coco.
- Afegir el farro i deixar-lo bullir 2 minuts, tot barrejant l’olla.
- Per altra banda, bullir l’arròs i servir-lo en plats. Barrejar la salsa i l’arròs.
Llest per menjar!
Recepta 7. Handva
Cuinera: Roopali (Mumbai, India)
Ingredients:
½ pebrot verd, 6 mongetes verdes, 1 pastanaga, 20 g. de blat de moro, 100g. de sèmola,100 g. de farro, 50 g. de farina, 100 g. de iogurt, sucre, sal, llevat i espècies (gra de mostassa, cuzcuma, fulles de curri, sèsam, chili, ginger).
Elaboració:
- Barrejar les 3 farines (farro, sèmola, farina blanca) amb el iogurt i mig litre d’aigua en una olla.
- Afegir-hi els vegetals tallats, el llevat, sal, i una mica de gingebre i chili.
- Afegir totes les espècies en una paella petita. Quan l’oli estigui bullint (5 segons), barrejar-ho a l’olla gran amb les farines i el iogurt.
- Fregir tota la massa en una paella gran, pels dos costats (volta i volta, com una truita)
- Servir en un plat.
Llest per menjar!
Recepta 8. Sopa Cambodjana
Cuiners: Anna, Lidia, Leevi i Adrià (Catalunya i Finlàndia)
Ingredients:
1 ou, 2 grills d’all, 1 pebreot vermell, 1 ceba petita, 2 pastanagues, 2 tomàquets, 5 llimes, 1 cogombre, coriandre (cilantro), 2 ossos grans de vedella, 100g. de farro, 200g. de carn de porc vedella trossejada.
Elaboració:
- Bullir els ossos i la carn durant una hora per fer el caldo.
- Tallar els vegetals a trossets petits i fregir-los.
- Barrejar el farro amb un litre d’aigua freda, remenar un parell de minuts i afegir-ho a l’olla del caldo.
- Afegir els vegetals a l’olla i barrejar durant cinc minuts. Deixar reposar cinc minuts més sense barrejar.
- Servir acompanyada de truita de patates i bona companyia!
Llest per menjar!