Receptes del farro de Bianya: Kenya, Tanzània, Índia i Cambodja

Recepta 5.           Machalani amb farro

Cuiner: Thomas (Kyala, Kilimanjaro, Tanzània)

 

10714392_10205196178449802_5601983924133772959_o

 

Ingredients:

2 tomàquets, 2 cebes, 2 pastanagues, 2 pebrots verds, ½ kg de filet de vedella, 100 g. de farro, 20 plàtans verds (petits), ½ kg. d’arròs, sali oli, 2 alvocats.

Elaboració:

  1. Posar el taco de vedella a bullir (durant 1h.) i després tallar-lo a trossets.
  2. Pelar els plàtans verds, tallar-los a trossets i afegir-los al’olla de la carn (quan porti 45 min. bullint).
  3. Rallar els tomàquets i la pastanaga, i netejar i pelar els pebrots i les cebes.
  4. Fregir la ceba en una olla, i cinc minuts després afegir-hi la resta de vegetals i ¼ de litre d’aigua.
  5. Barrejar 50 g. de farro amb ½ litre del caldo de vedella, i afegir-lo a l’olla de vegetals (10 min. després).
  6. Afegir la resta de farro (50g.) a l’olla de la carn. Barrejar durant 10 min., fins que s’espessi. Jugar amb l’aigua per tal d’obtenir l’espessor desitjada.
  7. Per altra banda, bullir l’arròs en una altra olla durant 10 min.
  8. Tallar els alvocats i posar-los en un plat.
  9. Servir en tres vols diferents: el de l’arròs, el de la salsa vegetal, i el dels plàtans i la carn.

Llest per menjar!

 

farro

 

 

Recepta 6.           Mzungu

Cuinera: WilminaNamwakira

 

kenia

 

Ingredients:

1 ceba, 4 cebes tendres, 3 tomàquets, ½ hoho (pebrot verd), Dhania (Coriandre), ¼ de bulb de gingebre, 2 grans d’all, 6 patates, pebre negre, pebre blanc, 30 cl. Salsa de tomàquet, crema de coco, 1 kg d’arròs, 100 g. de farro.

Elaboració:

  1. Fregir la ceba fins que estigui daurada.
  2. Afegir els tomàquets picats sense pell.
  3. Afegir el gingebre i l’all ratllat.
  4. Tallar les patates en rodanxes i bullir-les fins que estiguin toves.
  5. Barrejar tots els ingredients anteriors en una gran olla.
  6. Afegir 1/4 culleradeta del pebre negre i blanc.
  7. Afegir la salsa de tomàquet.
  8. Afegir la crema de coco.
  9. Afegir el farro i deixar-lo bullir 2 minuts, tot barrejant l’olla.
  10. Per altra banda, bullir l’arròs i servir-lo en plats. Barrejar la salsa i l’arròs.

Llest per menjar!

 

Recepta 7.           Handva

Cuinera: Roopali (Mumbai, India)

 

idnia

 

Ingredients:

½ pebrot verd, 6 mongetes verdes, 1 pastanaga, 20 g. de blat de moro, 100g. de sèmola,100 g. de farro, 50 g. de farina, 100 g. de iogurt, sucre, sal, llevat i espècies (gra de mostassa, cuzcuma, fulles de curri, sèsam, chili, ginger).

Elaboració:

  1. Barrejar les 3 farines (farro, sèmola, farina blanca) amb el iogurt i mig litre d’aigua en una olla.
  2. Afegir-hi els vegetals tallats, el llevat, sal, i una mica de gingebre i chili.
  3. Afegir totes les espècies en una paella petita. Quan l’oli estigui bullint (5 segons), barrejar-ho a l’olla gran amb les farines i el iogurt.
  4. Fregir tota la massa en una paella gran, pels dos costats (volta i volta, com una truita)
  5. Servir en un plat.

 

Llest per menjar!

 

Recepta 8.       Sopa Cambodjana

Cuiners: Anna, Lidia, Leevi i Adrià (Catalunya i Finlàndia)

 

cambodja

 

Ingredients:

1 ou, 2 grills d’all, 1 pebreot vermell, 1 ceba petita, 2 pastanagues, 2 tomàquets, 5 llimes, 1 cogombre, coriandre (cilantro), 2 ossos grans de vedella, 100g. de farro, 200g. de carn de porc vedella trossejada.

Elaboració:

  1. Bullir els ossos i la carn durant una hora per fer el caldo.
  2. Tallar els vegetals a trossets petits i fregir-los.
  3. Barrejar el farro amb un litre d’aigua freda, remenar un parell de minuts i afegir-ho a l’olla del caldo.
  4. Afegir els vegetals a l’olla i barrejar durant cinc minuts. Deixar reposar cinc minuts més sense barrejar.
  5. Servir acompanyada de truita de patates i bona companyia!

 

Llest per menjar!

 

cambod

 

css.php